Ibarrako piparraren inguruan asko hitz egin dugu gure blogean, gurean dugun altxorrik preziatuenetakoa baita. bere zikloaren inguruko xehetasunak, ezaugarri bereizgarriak eta baita kontserbak egiteko prozesua ere azaldu dizkizuegu.
Oraingoan, ordea, ikuspegi praktikoago bat dakargu. Ibarrako piparra esku artean duzunean, zer egin jakiteko zenbait jarraibide. Azokan nola aukeratu, etxean nola gorde edo kontserbatu, eta sukaldean nola prestatu azalduko dizugu. Laburbilduz, gida erraza prestatu dugu, sasoi betean dagoen jaki goxo hau ahalik eta ondoen aprobetxatu dezazun.
1. Nola aukeratu piparrak azokan
2. Etxean gordetzeko aholkuak
3. Etxean kontserbatzeko bertsio erraza
Artisau kontserba profesionalen mailara iritsi gabe, badago etxean hau egiteko modu errezagoa:
Ibarrako piparra gure azokako altxorretako bat da. Sasoiko produktua, bertakoa eta sukaldean erabiltzeko erraza. Etxean gozatzeko ez du prestaketa konplexurik behar, eta era askotara aprobetxatu daiteke: fresko, egosita, kontserban…
Larunbatean Azokan bertan aurkituko duzu, fresko-fresko. Eraman etxera, eta gozatu!