Azoka Lagun askok hartu zuten parte astearteko ikastaroan, bai presentzialki eta baita streaming bidez ere. Azokan eros daitezkeen produktuak erabiliz Eguberri hauetan egiteko moduko hiru errezeta kozinatzen ikasi genuen.
AMA tabernako Javi Rivero eta Gorka Ricoren eskutik, Tolosako Azokan eros daitezkeen produktuak identifikatzen ikasteko, eta bertako produktu horiek eguberritako mahaira eramateko 3 elaborazio ezberdin egiten ikasteko aukera izan genuen.
Hauek dira ikastaroan kozinatu ziren platerak egiteko jarraitu beharreko urratsak:
Azelgaren zati zuria, patata eta baratxuria txiki-txiki zatitu, oliba-olio pixka bat gehitu, urez estali eta sutan jarri.
Barazkiak egosteko denbora murrizteko, txiki-txiki moztea gomendagarria da. Honela, azkarrago berotuko dira eta sutan denbora gutxiago beharko dute.
Patata egosia dagoenean, azelgaren hosto berdea gehitu. Hau, azelga purea berde gera dadin egingo dugu, azelga-hostoa hasieran bota ezkero hostoa belztu egiten baita.
Gaztainei azala kentzeko, irakiten dagoen uretan sartu, eta pare bat minutu pasatakoan ur hotzetan sartu. Era honetara, azala erraz askatuko zaie.
Azalik gabeko gaztainak eta patata sutan jarri eta ur eta oliba-olio pixka bat gehitu.
Gaztainak eta patata egosiak daudenean, sutik kendu eta irabiatu.
Tipulatxo eta azenariotxoak irakiten dagoen uretan egosi, 5 minutuz.
Brokolia zatitu eta sueztitu.
Hirugiharra zatitu eta plantxan kozinatu (labean ere egin daiteke).
Gaztaina krema platereratu.
Gaztain kremari gainetik azelga pure apur bat gehitu.
Krema eta purearen gainean hirugiharra eta barazkitxoak platereratu eta gure platera prest egongo litzateke!
Honekin guztiarekin⦠kitto! Azokako produktu freskoak erabiliz, Eguberri hauetan egiteko moduko 3 errezeta erraz hauek prest izango ditugu. Proba itzazu etxean, ziur sekulako arrakasta izango duzula-eta!
Nahi izanez gero, Javi Rivero eta Gorka Ricoren argibide guztiak ikus ditzakezu bideo hauetan: