Uda garaiko barazkien gida: barazki fresko, osasuntsu eta bertakoak Tolosako Azokan - Tolosako Azoka

Uda garaiko barazkien gida: barazki fresko, osasuntsu eta bertakoak Tolosako Azokan

#Azoka lagunak #Baratza #Errezetak #Produktuak
Udarekin batera iristen dira kolorez, zaporez eta osasunez beteriko barazkiak. Garaian garaiko produktuak aukeratzea ez da bakarrik bertako ekoizleei laguntzea; gainera, barazkiek une honetan duten zapore, bitamina eta mantenugai guztiak aprobetxatzeko aukera da. Hona hemen uda honetan ezinbestekoak diren barazki batzuk, haien onura nagusiak eta errezeta erraz eta goxoak.

1. Piparrak

Onurak:

Piparrek oso kaloria gutxi dituzte, eta C bitamina ugari eskaintzen dute. Digestioa errazten dute eta otorduetan gosea pizten laguntzen dute, saltsa edo pintxoetan gehitzen direnean.

Errezeta proposamena:

Gilda klasikoa prestatu: antxoa, oliba berdea eta Ibarrako piparrak pintxo batean jarrita. Tolosako poteoaren ezinbesteko osagaia!

2. Kalabazina

Onurak:

Ura, potasioa eta zuntza ugari ditu, oso arina eta digestio erraza izanik. Hidratatzeko ezin hobea eta oso kaloriko baxua.

Errezeta proposamena:

Kalabazin krematsua hotzean: frijitu tipula apur bat, gehitu kalabazina zati txikitan eta egosi urarekin bigundu arte. Birrindu, gatz pixka batekin eta oliba-olio zorrotada batekin, eta zerbitzatu hotz, menda hosto batzuekin apainduta.

3. Letxuga

Onurak:

Burua freskatzeko eta gorputza hidratatzeko ezinbestekoa uda garaian. Folatoz, A bitaminaz eta zuntzez betea, hesteen mugimendua errazten du eta oso energetikoa ez denez, otordu arinetarako aproposa da.

Errezeta proposamena:

Letxuga roll-ak: erabili hosto handiak arroz edo barazki wok batekin betetzeko, eta egin roll moduan, soja saltsarekin bustiz. Oso freskoak dira udako afari arinetarako.

4. Alberjinia

Onurak:

Antioxidatzaile ugari ditu, bere azal moreari esker, eta kolesterolaren kontrola laguntzen du. Azala janez gero, zuntza eta bitamina gehiago lortzen dira.

Errezeta proposamena:

Alberjinia errearen txip-ak: alberjinia xafla meheetan moztu, gehitu gatza, piperbeltz beltza eta olioa, eta labean egin 180ÂșC-tan. Pintxo, plater nagusien osagarri edo snack osasuntsu gisa zerbitzatu daitezke.

5. Tomatea

Onurak:

Lycopeno izeneko antioxidatzailea du, bihotzaren osasunerako eta azalaren babeserako oso garrantzitsua. Gainera, C bitamina, potasioa eta azido folikoa ditu.

Errezeta proposamena:

Tomate entsalada klasikoa: moztu tomateak, eta gehitu tipulina xaflatan moztua, gatza, eta oliba-olio birjina. Uda zaporea platerean.

Uda aprobetxatu barazki hauek Tolosako Azokan bertan erosteko, garaian garaiko zapore guztia dastatzeko eta bertako ekoizleei bultzada emateko. Gogoratu: garaian garaiko produktuak, zapore paregabeak.