Tolosako Azokan berriro ere berri onak ditugu: sukaldea piztu gabe ere primeran jan daiteke. Egun hauetan Azokan aurki ditzakezun garaiko produktu asko zuzenean kontsumitzeko modukoak dira: freskoak, osasuntsuak eta zaporez betetakoak. Hona hemen hiru proposamen erraz:
Zein jaki dira gordinik jateko aproposenak?
1- Ziazerba freskoak: Unerik onenean daude. Garbitu eta oliba-olioa eta gatza bota, eta eskura fruitu lehorren bat edo gazta pixka bat baduzu, bikain. Sukaldatzeko entsalada azkarra, arina eta oso elikagarria.
2- Azenarioak: Kurruskariak, gozoak eta perfektuak hozkaka, birrinduta edo makiletan jateko. Erremolatxarekin, zitrikoekin edo, besterik gabe, gatzarekin eta olioarekin ondu ditzakezu.
3- Udaberriko onddoak edo zizak: Azokan ziza eta onddo freskoak aurkituko dituzu. Ondo garbituta badaude, gordinik, fin moztuta, oliba-olio birjinarekin eta gatzarekin har ditzakezu. Jakirik onenak, sukaldatu beharrik gabe.
Produktu batzuk ere prest izan ditzakezu kontserban
Gordinik jaten diren produktuez gain, aurrez sukaldatu eta kontserban gorde ditzakezun barazki freskoak aurkituko dituzu azokan. Horiek despentsan prest edukitzea oso lagungarria da elektrizitatea berriro falta denerako edo, besterik gabe, sukaldatzeko gogorik ez duzunerako.
1- Zerba kamustuak: Pixka bat egosi, ondo xukatu eta potoetan gorde ditzakezu, egosteko erabili duzun salda pixka batekin. Horrela, edozein unetan entsalada epeletan, akonpainamendu gisa edo plater azkar batean konplikaziorik gabe gehitzeko prest izango dituzu.
2- Erremolatxa egosia eta kamustua: Egosi erremolatxa, zuritu eta sartu potean ozpin ukitu batekin. Produktu ezin hobea da hotzean, entsaladetan edo guarnizio gisa jateko.
Ikusten duzunez, sukaldea piztu gabe ere primeran jan daiteke. Azokan baduzu horretarako guztia: garaian garaiko produktuak, fresko-freskoak eta bertakoak, ustekabeko egoerei aurre egiteko ere ezin hobeak.