Gazpatxoa, udako tomateei zukua ateratzeko - Tolosako Azoka

Gazpatxoa, udako tomateei zukua ateratzeko

#Errezetak
Bada errezeta udatiarragorik gazpatxoa baino? Zopa hotz hau egiten oso erraza da, eta osagaiak garaiotan edonon topa ditzakezu, seguru. Hasi dira pixkanaka udako tomate zaporetsuak gurera heltzen, eta horiek izango dira errezeta honetako osagai nagusia.

Udako hilabete beroetan fresko zerbitzatu ohi da plater hau, edozein otordu hasteko paregabea dena. Kolorea laranja zurbiletik gorrira aldatzen da, tomate helduagoak erabili ahala.

Gazpatxoa eboluzionatuz joan da denboraren poderioz, eta gazpatxoaren bertsio ezberdinak badira egun: salmorejo eta ajoblanco izenekoak, besteak beste. Prestatu dugun errezeta erraz honekin, ez duzu huts egiteko aukerarik izango.

Errezeta: gazpatxoa

Osagaiak

Jarraibideak

3 tomate
Piper italiar berde 1
Pepino 1
Baratxuri ale 1
50 ml. oliba-olio
50 g. ogi gogor
Gatza
30 m.l Xerez-ozpin
  1. Lehenik era behin, osagai guztiak zatitan txikitu eta irabiagailuan sartu.
  2. Amaitutakoan, ehitu oliba-olioa, ura eta ozpina, eta guztia irabiatu.
  3. Jan aurretik, hozkailuan ordu pare batez utzi, gutxienez eta… gozatu!