Dastatu beharreko otordu dibertigarria - Tolosako Azoka

Dastatu beharreko otordu dibertigarria

#Errezetak
Barazki mamitsua da alberjinia. Kontsumitzeko hamaika aukera eskaintzen ditu, eta aberatsa da zuntza, B taldeko bitaminak eta potasioa, kobrea, magnesioa eta manganesoa bezalako mineraletan. C bitamina ere ematen du.

Barazki batzuekin gertatzen da, mesfidantzak pizten dituztela kontsumitzaile batzuengan. Zure kasua baldin bada, lasai, konponbidearekin gatoz eta. Errezeta honekin, asmatu egingo duzu.

Errezeta: Alberjiniarekin egindako pizza txikiak

Osagaiak

Alberjinia handi 1
10-12 albaka hosto fresko
100 g. mozzarella gazta arraspatua
Tomate handi 1 edo tomate cherry eskukada bat
Oreganoa (aukerakoa)
Oliba-olio birjin estra
Gatza
Piperbeltza

Jarraibideak

  1. Lehenik eta behin, labea 200 graduko tenperaturan berotu.
  2. Alberjinia zentimetroko lodierako xerratan moztu.
  3. Gatzatu gainetik eta iragazki batean jarri 15 minutuz, likido guztia aska dezaten. Bitartean, gainerako osagaiak prestatu.
  4. Tomateak zati finetan ebaki eta albaka hostoak txikitu.
  5. Alberjinia prest dagoenean, sukaldeko paperarekin lehortu, eta xerrak labeko erretilu batean jarri. Gainetik olioa gehitu eta 10 bat minutuz labera sartu.
  6. Prest daudenean tomatea, albaka-hostoak eta gazta jarri gainetik, ordena horretan.
  7. Beste 10 minutuz laberatu, gaztak urtu arte.
  8. Labetik ateratzean, nahi izanez gero, oreganoa bota gainetik.