Azenario krema, errezeta sinple bezain zaporetsua - Tolosako Azoka

Azenario krema, errezeta sinple bezain zaporetsua

#Errezetak
Hozkailuan beti izan ohi dugun elikagaia da azenarioa, errezeta gehienetan osagai nagusien laguntzaile izaten dena. Otsaileko errezeta honekin, ordea, erdigunera ekarriko dugu. Hona hemen azenario krema zaporetsua prestatzeko jakin beharreko guztia.

Urte osoz dute baratzean gure azokagileek, fresko eta koloretsu. Urtaro guztietarako aproposa da, beraz, azenario krema, nahiz eta seguru aski hobekien neguko hotzarekin bat egingo duen askorentzat.

Eskura izatea komeniko zaizun errezeta duzu hurrengoa, dudarik gabe.

Errezeta: Azenario krema

Osagaiak

Tipula handi 1
7 azenario ertain
Litro 1 barazki- edo azenario-salda
Sukaldatzeko 150 ml. esnegain likido
Gatza
Ehotutako piperbeltz zuria
Hazi jangarri desberdinak
Oliba-olio birjin estra

Jarraibideak

  1. Hasteko, tipula zuritu eta xafla finetan ebaki, juliana erara.
  2. Lapiko batean oliba-olio pixka bat berotu eta tipula erregosi, su ertainean, bost minutuz, kolorerik hartzen utzi gabe.
  3. Bitartean, azenarioak zuritu, garbitu, muturrak kendu eta zati txikitan moztu.
  4. Azenarioa lapikora gehitu, mugitu eta pare bat minutuz erregosi.
  5. Gehitu barazki edo azenario salda, gatza eta piperbeltz zuria, norbere gustura. Egosi su ertainean 15 minutuz edo azenarioa samurtu arte.
  6. Dena birrindu eta esne gain likidoa gehitu. Ondo nahastuta geratzen dela ziurtatu. Hori bai, gomendio bat: plater beroa denez, berehala zerbitzatu!